fbpx

Het ontstaan van Marsemijn Muziek

Het ontstaan van
Marsemijn Muziek

7 jaar geleden kwam er de vraag vanuit een ouder of ik haar 5-jarige dochtertje pianoles wilde geven; ze kon nergens anders terecht omdat ze te jong was. Aangezien het meisje nog heel jong was, werd er besloten om thuis les te geven. Ik ging deze uitdaging graag aan en het werd een succes! Tot op de dag van vandaag zit zij nog steeds bij Marsemijn op muziekles.
En het mooie was dat haar moeder ook heel enthousiast was en het nieuws verspreidde zich dat er een nieuwe, enthousiaste pianodocent was. Het leerlingaantal groeide langzaam verder.
Toen kwam de vraag of er ook gitaarles gegeven kon worden en wederom ging ik de uitdaging aan.

Gaandeweg kwamen er steeds meer leerlingen bij en ging het naar 1 hele dag lesgeven, naar 2 dagen lesgeven. Meer was niet mogelijk omdat ik ook nog bij Kids Lodge werkte waar ik de muziekafdeling draaide, maar er bleven wel aanmeldingen komen. Onvermijdelijk stond ik op een gegeven moment voor de keuze: blijf ik zitten waar ik zit of waag ik de sprong om volledig voor mezelf te beginnen.


IMG-20171019-WA0010
WhatsApp Image 2018-11-29 at 22.28.03

De ontwikkeling dat de muzieklessen nu uiteindelijk in de bus plaatsvinden, is gaandeweg tot stand gekomen.
De lessen begonnen in eerste instantie gewoon in huis, waar een instrument aanwezig is. Dit is het gemak voor ouders dat zij niet naar een muziekschool hoeven te rijden. Maar in de loop van de tijd, terwijl ik steeds meer plezier in de lessen kreeg, merkte ik dat ik vaak dingen miste. Dan zat ik in een les en dacht ik “had ik nu maar net dit ene boek bij me”, of “als ik nu mijn (bas)gitaar bij me had gehad, dan was dit nog toffer geworden”. Oftewel: ik miste hier en daar wat dingen om de les naar een nog hoger niveau te tillen en nog toffer te maken.
Het uiteindelijke idee kwam naar aanleiding van een krantenartikel die mijn moeder had gevonden. Een man had een workshopruimte achterin een vrachtwagen gebouwd en in mijn hoofd moest het dan ook mogelijk zijn om dat dan in het klein met een muziekschool te doen. Zo kon ik het gemak voor ouders dat ik aan huis kom, combineren met mijn verlangen om alles bij de hand te hebben om in het moment de tofste muziekles neer te zetten!

cropped-cropped-logo-los-groen.jpg

Contact
Marsemijn MIA
Kaaidijk 1
3998 WH Schalkwijk

06 22 51 86 15
marsemijn@gmail.com

KVK: 53906659

 

Volg ons op

Volg ons op Social Media

insta knop_vrijstaand

 Social Media

 

FB knop_vrijstaand

© Copyright Marsemijn MIA 2021. All Rights Reserved.