Pavlova met slagroom en vers fruit met Sula Chenin Blanc Late Harvest ( 0.375 l) en Morgen (Musical Annie)  - Charles Strouse en Martin Charnin

Nodig:

  • Wijn: Sula Chenin Blanc Late Harvest ( 0.375 l)
  • Gerecht: Pavlova met slagroom en vers fruit
  • Muziek: Morgen (musical Annie) - Charles Strouse en Martin Charnin


De wijn

Deze half zoete wijn komt uit India! Uit de relatief koele hellingen van de regio Nashik verbouwt Sula internationale druiven. Het klimaat is zelfs geschikt voor late oogstwijnen en daarvan is deze wijn van Chenin Blanc gemaakt. De aroma’s zijn zo als valt te verwachten exotisch met meloen en lychee, tonen van honing maar daarnaast ook verrassend fruitig en fris.

Het gerecht

Het nagerecht vraagt wel om een wijn die qua zoet mee kan met de pavlova maar die ook leuk mee doet met het verse fruit. Deze twee uitersten zitten toevallig ook in het halve flesje van Sula en zo wordt deze proeverij afgesloten met een smaakbommetje óf om de maaltijd mooi rond af te sluiten met nog een glaasje espumante van het begin die dankzij het lichte zoetje toch heerlijk weer in harmonie is met de Sula. Fantastisch; geniet ze.


De Muziek

Een beetje zoetsappig is dit lied misschien wel, maar daardoor past het juist zo goed bij deze gang. Het lied gaat over de uitspraak achter de wolken schijnt de zon (Sula). Ook al kan het soms tegenzitten, er komt een moment waarop de zon een nieuwe morgen aankondigt. Hoe mooi past deze boodschap bij de huidige tijden. Ook aan deze crisis komt een eind en hoewel het echt heel zwaar is voor de mensen in de eerste linie ontstaan er ook mooie dingen. Laten we dat koesteren en vasthouden als de nieuwe morgen er is!