Kippastei a la Jamie met Coteaux du Lyonnais 'Chateauvieux' Gamay en I don’t know how to love him – Andrey Lloyd Webber en Tim Rice

Nodig:

  • Wijn: Coteaux du Lyonnais 'Chateauvieux' Gamay
  • Gerecht: Kippastei a la Jamie
  • Muziek: I don't know how to love him


De wijn

Coteaux du Lyonnais ligt tegen de Beaujolais waar vroeger de Beaujolais Primeur vandaan kwam. De wijn, gemaakt van de druif Gamay is echter volwassen geworden en heel erg geliefd bij  de moderne sommeliers. Na de winter wordt het tijd om de zwaardere rode wijnen achter ons te laten en lichtere wijnen te drinken die passen bij de gerechten die nu op tafel komen. De aroma’s van de bosaardbeitjes horen daarbij samen met de kruidigheid die typisch is voor deze regio.
Daarbij is de wijn elegant en sappig zodat je graag nóg een slokje wil nemen.

Het gerecht

Champignons, tijm en nootmuskaat zorgen er voor dat een licht rode wijn veel meer geschikt is bij dit gerecht dan een witte. Door het vettige mondgevoel wil je echter geen strenge tannines en dat is precies waar Gamay goed in is. Bij het gerecht én bij de wijn zijn de smaken en complexiteit heerlijk in balans en dat maakt deze combinatie tot een feestje.


De Muziek

Deze gang staat bol van complexiteit, zowel de smaken als nu ook de muziek. Dit keer de complexe relatie tussen Maria Magdalena en Jezus. In het lied zingt ze over haar twijfels, maar Andrew Llod Webber weet door de prachtige harmonieën in de piano dit weer mooi in balans te brengen.