Gegratineerde asperges met ham en mozzarella met Terra Nostra blanc vermentinu en Primavera – Ludovico Einaudi

Nodig:

  • Wijn: Terra Nostra blanc vermentinu
  • Gerecht: Gegratineerde asperges met ham en mozzarella
  • Muziek: Primavera - Ludovico Einaudi


De wijn

Van het bloemeneiland Corsica komt deze lentewijn. Een jonge generatie wijnmakers
heeft de Vermentino druif omarmd om bloemige wijnen te maken die aansluiten bij het karakter van het eiland. Deze Vermentino is sappig en zuiver met een zilte ondertoon. Met aroma’s van jasmijn, perzik en kamille

Het gerecht

Als iets het voorjaar aankondigt zijn het asperges. Met hun zachte, subtiele smaak willen ze geen wijn die over hen heen schreeuwt. Deze elegante wijn gaat daar prima in mee. De zoute ham geeft dit gerecht een extra bite die hiermee precies aansluit bij de zilte ondertoon.


De Muziek

Bij een elegante wijn hoort een elegant lied. Dit moet een lied zijn met zachte subtiele klanken afgewisseld met stevigere klanken voor de "bite". En met het thema lente, met een echte lente wijn en aspergers, de typische lentegroente, dan kom je maar op 1 lied uit. Primavera van de componist Ludovico Einaudi.