Rolletjes van gerookte zalm en eiercreme
met Caves São João espumante meio seco
En Morning has Broken

Nodig:

  • Wijn: Caves São João espumante meio seco
  • Gerecht: Rolletjes van gerookte zalm en eiercreme
  • Muziek: Morning has Broken - Cat Stevens


De wijn

Uit de lange wijnkelders van Caves São João uit de wijnregio Bairrada komt deze mousserende wijn. De wijn is gemaakt volgens de klassieke methode en heeft een heel fijn belletje en een licht zoetje. Lichtvoetige aroma’s van perzik en bloemen sprankelen uit het glas en het aanwezige zuurtje maken deze wijn levendig en fris. Wat heerlijk om met zo’n vrolijke wijn te beginnen. Proost!

Het gerecht

In de mond voelt de wijn strak aan door de mouse en datzelfde mondgevoel geeft het zoute karakter van de gerookte zalm. Het gerecht is een heerlijk voorjaarsgerecht en ook de wijn heeft dit jeugdige, blije karakter. Qua smaakgehalte en complexiteit zijn de twee een uitstekende match. De vettigheid van de room en het zoetje vullen elkaar prima aan.  De smaken zijn niet te opdringerig met alleen de zalm die eruit springt recht in de armen van de bubbels.


De Muziek

Een heerlijk begin van je eigen proeverij en dit lied gaat over het nieuwe begin. Je kent het lied misschien nog van de reclame van WWF .
De lente staat ook voor nieuw begin, nieuw leven en de natuur die volop tot bloei komt, zoals de bloemen die je in de wijn proeft. Zo'n heerlijke frisse lentedag waarop het dauw nog op het gras ligt: zoals de condens op je wijnfles, en de koeien voor het eerst weer buiten huppelen. Zo'n vrolijk lied vraagt om een vrolijke wijn met een heerlijk voorjaarsgerecht